Nem a klasszikus tojásos-cukros habcsók, hanem egy aszalt, egészséges finomság!
Ha nem vagy még gyakorlott aszaló, kérlek vess egy pillantást erre a kis elméleti összefoglalóra: Aszalás mini tanfolyam
Ez egy nagyon egyszerű recept, nem nagyon lehet elrontani. Az almától édes, a lenmagtól finom ropogós…

Kókuszos habcsók
Nyers, aszalt édesség
Készülékek
- 1 Turmixgép
- 1 aszalógép
Összetevők
- 10 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg őrölt kesudió
- 1 evőkanál őrölt sárga lenmag
- 10 dkg hámozott alma
- 5 dkg hámozott cukkini
- 1 kanál méz vagy más folyékony, természetes édesítőszer
Elkészítés
- A kókuszreszeléket megőröljük, és szárazon összekeverjük a többi maggal
- A meghámozott, felkockázott cukkinit és almát kevés vízzel simára turmixoljuk, majd jól eldolgozzuk a magkeverékkel.
- Ízlés szerint édesítjük.
- A masszát nyomózsákba töltjük, és mintákat formázunk belőle az aszalógép tapadásmentes lapjára.
- 4-5 óra alatt ropogósra aszaljuk.
- Az aszalógép hőfokát az első órában 60 fokra, majd 50 fokra, a harmadik órától pedig 45 fokra állítsuk.
Megjegyzések
Ügyeljünk arra, hogy sehol se legyen vastag a tészta, mert az a rész nehezen fog kiszáradni. Minél vékonyabb kis csíkokat formázunk, annál könnyebben és gyorsabban kiszárad a tészta.
Ha nincs nyomózsákunk, akkor készíthetünk ebből a tésztából sima kekszet, ebben az esetben vékonyan terítsük a tapadásmentes lapra, kés hátuljával irdaljuk be a keksz formákat.

