Kókuszos ‘habcsók’ – isteni aszalt édesség!

802

Nem a klasszikus tojásos-cukros habcsók, hanem egy aszalt, egészséges finomság!

Ha nem vagy még gyakorlott aszaló, kérlek vess egy pillantást erre a kis elméleti összefoglalóra: Aszalás mini tanfolyam

Ez egy nagyon egyszerű recept, nem nagyon lehet elrontani. Az almától édes, a lenmagtól finom ropogós…

Kókuszos habcsók

Nyers, aszalt édesség
Előkészítés ideje 10 perc
Elkészítés ideje 5 óra
Teljes Idő 5 óra 10 perc
Fogás Dessert
Konyha nyers

Készülékek

  • 1 Turmixgép
  • 1 aszalógép

Összetevők
  

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg őrölt kesudió
  • 1 evőkanál őrölt sárga lenmag
  • 10 dkg hámozott alma
  • 5 dkg hámozott cukkini
  • 1 kanál méz vagy más folyékony, természetes édesítőszer

Elkészítés
 

  • A kókuszreszeléket megőröljük, és szárazon összekeverjük a többi maggal
  • A meghámozott, felkockázott cukkinit és almát kevés vízzel simára turmixoljuk, majd jól eldolgozzuk a magkeverékkel.
  • Ízlés szerint édesítjük.
  • A masszát nyomózsákba töltjük, és mintákat formázunk belőle az aszalógép tapadásmentes lapjára.
  • 4-5 óra alatt ropogósra aszaljuk.
  • Az aszalógép hőfokát az első órában 60 fokra, majd 50 fokra, a harmadik órától pedig 45 fokra állítsuk.

Megjegyzések

Ügyeljünk arra, hogy sehol se legyen vastag a tészta, mert az a rész nehezen fog kiszáradni. Minél vékonyabb kis csíkokat formázunk, annál könnyebben és gyorsabban kiszárad a tészta. 
Ha nincs nyomózsákunk, akkor készíthetünk ebből a tésztából sima kekszet, ebben az esetben vékonyan terítsük a tapadásmentes lapra, kés hátuljával irdaljuk be a keksz formákat.
Kulcsszó kókusz, nyers édesség

Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close