Zöldséges „rizs” főzés nélkül, egy remek köret

658

A rizs itt idézőjelben szerepel, mert semmi köze nincs a hagyományos főtt vagy párolt rizshez… az állaga, színe és funkciója hasonló: köret lehet bármilyen nyers főételhez, vagy csak úgy is lehet fogyasztani magában, valamilyen finom szósszal, salátával.

Itt a „rizs” valójában petrezselyemgyökér, más néven fehérrépa aprítógéppel finomra aprítva. Az állaga laza, könnyű, és őszintén szólva nem nagyon lehet felismerni az ízét, így nyersen, ilyen könnyed laza szerkezetben.

A sok színes zöldség pedig nem csak a látványt dobja fel, hanem az ízeket is!

Zöldséges ‘rizs’ főzés nélkül

Nyers zöldségekből remek köretet lehet készíteni pillanatok alatt
Elkészítés ideje 15 perc
Teljes Idő 15 perc
Fogás főétel, köret
Konyha nyers
Adag 4

Készülékek

  • 1 konyhai aprítógép
  • 1 kés + vágódeszka

Összetevők
  

  • 40 dkg fehérrépa
  • 40 dkg zöldségek vegyesen (sárgarépa, uborka, paprika, lilahagyma, cukkini, brokkoli, kukorica, stb)

Elkészítés
 

  • A fehérrépát megtisztítjuk és aprítógépben morzsásra aprítjuk.
  • A többi zöldséget egészen apró kockára vágjuk. Nem kell mindegyik felsorolt zöldségből venni, csak arra figyeljünk, hogy legyen benne lehetőleg minél többféle szín…
  • Ha ezzel megvagyunk, az aprított fehérrépát és a színes zöldségeket összekeverjük, és készen is vagyunk.

Megjegyzések

Nincs benne sem só, sem más fűszer. Itt a zöldségek dominálnak.
A sótól a répa levet ereszt, és nem lesz gusztusos. 
Kulcsszó fehérrépa, köret, sárgarépa, uborka
Close
NövényiKonyha by Lénárt Gitta © Copyright 2024. Minden jog fenntartva.
Close