A rizs itt idézőjelben szerepel, mert semmi köze nincs a hagyományos főtt vagy párolt rizshez… az állaga, színe és funkciója hasonló: köret lehet bármilyen nyers főételhez, vagy csak úgy is lehet fogyasztani magában, valamilyen finom szósszal, salátával.
Itt a „rizs” valójában petrezselyemgyökér, más néven fehérrépa aprítógéppel finomra aprítva. Az állaga laza, könnyű, és őszintén szólva nem nagyon lehet felismerni az ízét, így nyersen, ilyen könnyed laza szerkezetben.
A sok színes zöldség pedig nem csak a látványt dobja fel, hanem az ízeket is!
Zöldséges ‘rizs’ főzés nélkül
Nyers zöldségekből remek köretet lehet készíteni pillanatok alatt
Készülékek
- 1 konyhai aprítógép
- 1 kés + vágódeszka
Összetevők
- 40 dkg fehérrépa
- 40 dkg zöldségek vegyesen (sárgarépa, uborka, paprika, lilahagyma, cukkini, brokkoli, kukorica, stb)
Elkészítés
- A fehérrépát megtisztítjuk és aprítógépben morzsásra aprítjuk.

- A többi zöldséget egészen apró kockára vágjuk. Nem kell mindegyik felsorolt zöldségből venni, csak arra figyeljünk, hogy legyen benne lehetőleg minél többféle szín…

- Ha ezzel megvagyunk, az aprított fehérrépát és a színes zöldségeket összekeverjük, és készen is vagyunk.
Megjegyzések
Nincs benne sem só, sem más fűszer. Itt a zöldségek dominálnak.
A sótól a répa levet ereszt, és nem lesz gusztusos.