Túrógombóc gyümölcsös öntettel
Mandulából és kókuszjoghurtból készül ez a nyers finomság.
Fogás Dessert
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)
- 20 dkg mandulatej készítésénél visszamaradt pép
- 10 dkg finom őrlésű zabpehely 2 dl mandulatejbe beáztatva
- 2 evőkanál növényi szirup (vagy más édesítőszer ízlésszerint)
- ½ citrom reszelt héja
- 1 dl kókuszjoghurt (bolti vagy saját készítésű)
- 1 kiskanál bourbon vanília por
- 1 csipet só
- 1 evőkanál utifűmaghéj
prézli:
- 4 dkg őrölt mandula
- 1 evőkanál utifűmaghéj
az öntethez:
- 15 dkg piros gyümölcs (eper, szeder, áfonya vagy meggy)
- 2 evőkanál növényi szirup
A 2 dl mandulatejbe beáztatjuk a zabpelyhet legalább 1 órára. Utána jól kinyomkodjuk belőle a mandulatejet.
A kinyomkodott zabpelyhet egy nagy tálban összekeverjük a többi hozzávalóval. Ha túl száraz, akkor tegyünk hozzá még mandulatejet vagy joghurtot. Ha túl lágy, akkor pedig egy kevés utifűmaghéjt.
Gombócokat formálunk, és megforgatjuk őrölt mandula és utifűmaghéj keverékében.
Az öntethez a gyümölcsöt simára turmixoljuk az édesítőszerrel.
Tálalás:tányérokra rakjuk a gombócokat, meglocsoljuk a szósszal
Kulcsszó kókuszjoghurt, mandula