Menj Vissza

Kávés csokitorta

Egy kávés, csokoládés, krémes nyers torta, csupa egészséges összetevővel!
Teljes Idő 20 perc
Fogás Dessert
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)

Készülékek

  • 1 18 cm-es tortaforma
  • 1 Turmixgép

Összetevők
  

az alaphoz:

  • 12 dkg zabpehely
  • 9 dkg puha datolya (vagy datolyalekvár)
  • 1 kávéskanál instant kávé por (lehet koffeinmentes is)

kávés csokikrém:

  • 25 dkg puha datolya (vagy datolyalekvár)
  • 10 dkg sűrű kókuszkrém
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 kávéskanál instant kávé por (lehet koffeinmentes is)

vaníliakrém:

  • 20 dkg kesudió (vagy kesuvaj)
  • 12 dkg sűrű kókuszkrém
  • 7 dkg rizsszirup
  • 1 dl víz
  • 1 kávéskanál bourbon vanília por

Elkészítés
 

  • A tortaformát kibéleljük sütőpapírral.
  • Az alaphoz az összetevőket aprítógépben összedolgozzuk, és belenyomjuk az előkészített tortaformába.
  • A kávés csokikrémhez az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és krémesre dolgozzuk. Rásimítjuk a tortaformában az alapra. Fagyasztóba tesszük, hogy megdermedjen.
  • Közben elkészítjük a vaníliás krémet. Ehhez minden hozzávalót turmixgépbe teszünk, és krémesre turmixoljuk. Ezt a következő réteget csak akkor tegyük rá a tortára, ha a csokis réteg már meg tudja tartani. Simítsuk el, és szórjunk rá kakaóport. Egész kávészemekkel díszítsük.
  • Úgy számoljunk, hogy felvágás előtt legyen ideje a tortának összeállni, ezt csak hidegben tudja megtenni, és 2 órát fagyasztóban, majd utána kb 5 fokos hűtőszekrényben tárolni.
  • Ha készen van, a tetejét szórjuk meg kakaóporral, kávéporral, díszítsük egész kávé szemekkel!
Kulcsszó kakaópor, kávé, nyers torta