A tortaformát kibéleljük sütőpapírral.
Az alaphoz az összetevőket aprítógépben összedolgozzuk, és belenyomjuk az előkészített tortaformába.
A kávés csokikrémhez az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és krémesre dolgozzuk. Rásimítjuk a tortaformában az alapra. Fagyasztóba tesszük, hogy megdermedjen.
Közben elkészítjük a vaníliás krémet. Ehhez minden hozzávalót turmixgépbe teszünk, és krémesre turmixoljuk. Ezt a következő réteget csak akkor tegyük rá a tortára, ha a csokis réteg már meg tudja tartani. Simítsuk el, és szórjunk rá kakaóport. Egész kávészemekkel díszítsük.
Úgy számoljunk, hogy felvágás előtt legyen ideje a tortának összeállni, ezt csak hidegben tudja megtenni, és 2 órát fagyasztóban, majd utána kb 5 fokos hűtőszekrényben tárolni.
Ha készen van, a tetejét szórjuk meg kakaóporral, kávéporral, díszítsük egész kávé szemekkel!