Aszalt gyümölcsös dió golyók
Aktivált dió és aszalt gyümölcsök alkotják ezt a szuper édességet.
Fogás Dessert
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)
- 1 csésze aktivált dió
- 1 csésze aszalt datolya
- 1 csésze aszalt barack
- pici só, fahéj, reszelt citromhéj, citromlé
- a hempergetéshez kókuszreszelék, kakaópor
Az aszalt gyümölcsöket pár percre beáztatjuk tiszta vízbe, majd jól lemossuk. Ezután darabokra felvágjuk.
A diót és az aszalt gyümölcsöket a fűszerekkel együtt aprítógépbe tesszük, és addig dolgozzuk, amíg össze nem áll gombóccá
A masszából kisebb golyókat formázunk.
A golyókat meg lehet hempergetni kókuszreszelékben vagy kakaóporban
Ez az ízesítés a karácsonyt idézi, az illata és az íze is olyan "mézes sütis". Citromlé kell bele a tömény édes íz tompítására.
Ha nincs aprítógéped, akkor a diót szokásos módon daráld meg (kézi darálóval pl.), és az aszalt gyümölcsöket vágódeszkán éles késsel vágd egészen apró darabokra. Majd az egészet kézzel jól dolgozd össze.
Kulcsszó aktivált dió, aszalt sárgabarack, datolya