Menj Vissza

Sárgarépás-áfonyás muffin nyersen

Nem túl édes, ízes, áfonyás, finom főétel akár egy mandulatej mellé, akár almával, körtével fogyasztva.
Teljes Idő 5 óra 20 perc
Fogás Dessert
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)

Készülékek

  • 1 konyhai aprítógép
  • 1 aszalógép

Összetevők
  

  • 10 dkg sárgarépa (egy közepes méretű)
  • 10 dkg, alma (ez egy közepes méretű alma) 
  • 8 dkg dió
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg datolya
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya
  • 4 dkg őrölt lenmag
  • 1 csipet

Elkészítés
 

  • A sárgarépát, a kicsumázott almát és a diót együtt betesszük a késes aprítógépbe, és durvára összeaprítjuk. Egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a többi hozzávalót: a mazsolát, apróra vágott datolyát, áfonyát, lenmagot és a sót. Kézzel jól összedolgozzuk, hogy sehol se maradjon a massza száraz. 
  • Kis gombócokat formázunk belőle, lelapogatjuk, és aszalógép tapadásmentes lapjára tesszük. Inkább hasonlít a formája egy fasírtra, mint muffinra.
  • Ebből a mennyiségből 16 helyes kis lapos-gombóc lesz. A tetejére szórjunk apró magot, szezámmagot vagy kendermagot.  
  • Az első két órában mehet az aszaló 60 fokon, majd tekerjük le a hőfokszabályzót 45 fokra. Néhány óra után fordítsuk meg a gombócokat, és helyezzük át a rácsos lapra. 5 óra alatt finom, nem túl száraz, ehető állagú gombócokat kapunk.  
Kulcsszó áfonya, muffin, sárgarépa