A meleg vízben feloldjuk a cukrot, majd beleszórjuk a szárított élesztőt. Ha minden jól megy, az élesztő kb 10-15 perc alatt „felfut”, vagyis habos lesz, megnő a térfogata, ezért érdemes nagyobb edénybe tenni, nehogy kifusson.
Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, langyos növényi tejet, és jól összegyúrjuk. Ha van, használhatjuk konyhai robotgép dagasztó funkcióját. Meleg helyre állítjuk, és kb 20 percig kelesztjük.
Olajos kézzel gombócokat formázunk a tésztából, és kézzel vagy egy sodrófával fél cm vastag korongokat formázunk a gombócokból.
Felmelegített tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
Tehetjük tepsibe is a korongokat, és forró (200 fokos) sütőben egyszerre is ki lehet sütni őket. 6-7 perc után fordítsuk meg.