Menj Vissza

Kétféle sütőtökös diákcsemege

Összetevők
  

  • 15 dkg dióféle, olajos mag vegyesen, dió, mandula, tökmag, kókuszreszelék vegyesen
  • 8-10 szem datolya kimagozva, ha szárított, akkor beáztatva 
  • 1 darab banán
  • 3 darab alma
  • 20 dkg sütőtök 
  • 3 teáskanál őrölt lenmag (sárga vagy barna) 
  • csipet

az ízesítéshez

  • 1 teáskanál fahéj (vagy mézeskalács fűszerkeverék)

vagy

  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés
 

  • A magokat durván megtörjük.
  • A gyümölcsöket és a sütőtököt egy kevés vízzel simára turmixoljuk, majd kiszedjük egy tálba. Beletesszük a többi hozzávalót, az olajos magok kivételével, és jól elkeverjük. Rákenjük az aszalógép tapadásmentes lapjára, és rászórjuk az olajos magokat, kókuszreszeléket. 50 fokon 6-8 óra alatt szárazra aszaljuk. Amikor készen van, ollóval felvágjuk.