Menj Vissza

Hajdina palacsinta

Hajdinából aszalással készített nyers palacsinta
Előkészítés ideje 1 óra
Elkészítés ideje 4 óra
Teljes Idő 5 óra
Fogás főétel
Konyha nyers, teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ)
Adag 2

Készülékek

  • 1 Turmixgép
  • 1 aszalógép
  • 1 kávéőrlő

Összetevők
  

  • 2 csésze csíráztatott hajdina friss
  • 1 darab cukkini megházmozva, feldarabolva
  • 1 darab sárgarépa hámozva, darabolva
  • 1/2 csésze őrölt sárga lenmag
  • 1-1 kiskanál só, bors, pirospaprika fűszerezéshez

Elkészítés
 

  • A palacsintához a lenmagot kávéőrlőn megdaráljuk, és beáztatjuk annyi vízbe, amennyit magába szív, ehhez kell egy kis idő, legalább 1 órán keresztül hagyjuk, hogy aktiválódjanak a magban az enzimek.
  • A többi hozzávalót turmixgépben simára keverjük, majd összekeverjük a beáztatott lenmaggal.
  • A masszából két kör alakú lapot nyújtunk, és aszalógép tapadásmentes tálcáján szárítjuk 50 fokon. 2 óra után, vagy ha a teteje már száraz, meg kell fordítani, és még 2-3 órán át aszalni 42 fokos hőmérsékleten. Arra kell figyelni, hogy ne száradjon keményre, mert akkor nem tudjuk hajlítani, törik.
  • Ha sárga lenmagot használunk, akkor a palacsinta szép világos lesz, ahogy a képen is látszik. Ha hagyományos, barna lenmagot használunk, akkor a palacsinta is barna lesz.
Kulcsszó hajdina, nyers sós palacsinta