A palacsintához a lenmagot kávéőrlőn megdaráljuk, és beáztatjuk annyi vízbe, amennyit magába szív, ehhez kell egy kis idő, legalább 1 órán keresztül hagyjuk, hogy aktiválódjanak a magban az enzimek.
A többi hozzávalót turmixgépben simára keverjük, majd összekeverjük a beáztatott lenmaggal.
A masszából két kör alakú lapot nyújtunk, és aszalógép tapadásmentes tálcáján szárítjuk 50 fokon. 2 óra után, vagy ha a teteje már száraz, meg kell fordítani, és még 2-3 órán át aszalni 42 fokos hőmérsékleten. Arra kell figyelni, hogy ne száradjon keményre, mert akkor nem tudjuk hajlítani, törik.
Ha sárga lenmagot használunk, akkor a palacsinta szép világos lesz, ahogy a képen is látszik. Ha hagyományos, barna lenmagot használunk, akkor a palacsinta is barna lesz.