4-5 dkg jó minőségű bio keserű csokoládé (ez elhagyható)
3-4darabaszalt datolya egészen apróra vágva
1 közepes alma
1 közepes banán
csipet fahéj
Elkészítés
Elkészítjük a lekvárt, aszalt gyümölcsöt kevés vízzel simára turmixolunk. Itt egy példa, hogyan.
A mogyoró ¾ részét a kakaóporral, a kis kockákra darabolt csokival közepesen finomra daráljuk, majd hozzátesszük a maradék mogyorót és datolyát és már csak néhány másodpercig kapcsoljuk be a gépet. Így a mogyorós anyagunk egyszerre lesz finom szemcsés és lesznek benne közepes darabok is, ami a többi lekváros-pépes réteg között jól fog esni.
Az almát nagylyukú reszelőn lereszeljük, a banánt villával összenyomkodjuk, hozzákeverjük a fahéjt és összekeverjük az almával.
A poharakat előkészítjük: Először a csokis mogyorós réteg vékonyan, majd a lekvár jön, erre újabb csokis mogyoró. Erre rátesszük a banános alma felét, majd újabb mogyoró réteg következik. Ezt addig folytatjuk, amíg van hozzávaló. Frissen tálaljuk.
Megjegyzések
Áfonya helyett használhatunk bármilyen lekvárt!Mogyoró helyett használhatunk bármilyen diófélét, diót, mandulát, kesudiót, ami van otthon.